Machanee Sayarim

Elke zomer gaat er vanuit Nederland een groep jongeren in de leeftijd van vijftien en zestien jaar op Sayariem. Dit is een kamp van twee weken georganiseerd door World Bnei Akiva. Op dit kamp zullen joodse jongeren vanuit verschillende Europese landen en Israël zijn.

Tijdens de twee weken is er een gevarieerd programma. Er vinden veel tochten plaats door de bossen en bergen, zowel alleen met de Nederlandse groep als met de andere landen. Tijdens dit programmaonderdeel leren de jongeren hun eigen groep beter kennen en samenwerken tijdens opdrachten die onderweg gegeven worden. Dit is belangrijk omdat de groep het jaar na deze reis onderdeel zal worden van de staf van Bne Akiwa, waarbij deze kwaliteiten goed van pas zullen komen. Ook zullen er tijdens het kamp pe’oelot zijn, waarbij de idealen van Torah en Awoda worden overgedragen door middel van lessen, workshops, spelen en toneelstukken.

Voor veel kinderen is deze reis heel bijzonder, omdat zij zo twee weken in een Joodse omgeving zijn. Het is ook bijzonder voor de kinderen om te zien dat er zoveel landen aan deelnemen, en te zien dat Bne Akiwa ook in andere landen een belangrijk deel van het leven is en dat ze trots op hun Jodendom kunnen zijn. Ook leren de kinderen veel van de culturen van de andere landen, en van de nieuwe vriendschappen die ze zullen sluiten. Dit is ook zeer belangrijk voor hun Joodse identiteit. Al met al staat er een zeer leuk, leerzaam en gevarieerd programma voor de kinderen klaar.