Jewrovision

Ieder jaar vindt het nationale Jewrovision songfestival van Bne Akiwa plaats. De winnaars van dit songfestival mogen Bne Akiwa Nederland vertegenwoordigen tijdens het internationale Jewrovision songfestival, waar Bne Akiwa vestigingen uit vele landen bij elkaar komen voor een educatief weekend waar men Joden over heel Europa leert kennen. Dit weekend wordt afgesloten met het internationale songfestival, waar alle landen zullen strijden om de eerste plaats te behalen.

Het songfestival wordt voorafgegaan door een shabbat met veel chanichiem uit de verschillende landen samen. Al deze verschillende nationaliteiten samen voor een shabbat zorgt altijd voor een bijzondere sfeer en vele nieuwe contacten met andere Joodse kinderen. Naast dat de winnaars mee gaan, zullen ook stafleden meegaan om de Nederlandse groep te supporten en ook om zelf iets te kunnen leren tijdens dit weekend.

Op het songfestival zullen de kinderen ook pe’ulot (lessen) krijgen, waardoor ze hopelijk met een flinke dosis enthousiasme en nieuwe kennis terugkomen en extra actief zullen deelnemen in Bne Akiwa.