Jongerweekend

In de eerste helft van het activiteitenjaar organiseert Bne Akiwa het Jongerweekend; een weekend voor de drie jongste kwoetsot van Bne Akiwa. Speciaal aan dit weekend is dat de oudste kwoetsa, de Seminarium, het organiseert. Dit zijn de chanichiem die volgend jaar in de staf zullen gaan. Door dit weekend doen zij ervaring op om madrichiem/stafleden te zijn, en brengen ze voor het eerst echt hadracha in de praktijk. Dit is een goede en belangrijke aanvulling op de ‘theoretische’ hadracha lessen die ze al krijgen.

Het Jongerweekend is belangrijk om de Seminarium meer tot een team te vormen, want door samen verantwoordelijk te zijn voor een weekend zullen ze op elkaar leren te bouwen.

Ook voor de andere kwutsot in het weekend is het een belangrijk weekend. Aangezien we op het moadon zullen slapen, gaan de kinderen dit meer als een ‘thuisbasis’ zien, iets wat we heel belangrijk vinden voor de chanichiem. Vooral voor de jongere chanichiem is dit weekend belangrijk omdat ze zo positieve ervaring opdoen aan een nachtje weg met Bne Akiwa, een belangrijke voorbereiding voor het Wintermachanee wat snel na het Jongerweekend plaatsvindt. Sommige chanichiem hebben voor dit weekend nog nooit de nacht met Bne Akiwa doorgebracht, dus zo’n weekend is een minder grote stap dan meteen het hele Machanee mee.